четвер, 25 липня 2013 р.

Пошук

Активізовано історико-краєзнавчу пошукову роботу в рамках підготовки заходів до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 рр.PDFДрук
Четвер, 25 липня 2013, 12:57
1 sova25 липня 2013 року заступник головиШполянської райдержадміністрації Ольга Шпиця провела зустріч з громадськими активістами району з пошукової історико-краєзнавчої роботи.
Під час зустрічі присутні на ній активний пошуковець-шполянин Микола Сова, сільський голова Терешки Валерій Білецький, заступник голови міської ради Віталій Плетінь. Предметом обговорення стали питання щодо упорядкування могил невідомих солдатів, які загинули на території району під час Великої Вітчизняної війни. Також порушено питання щодо можливості здійснення перепоховання до міського парку Слави загиблих у війні воїнів, тіла яких покояться на старому кладовищі, а могили загиблих доглядають жителі міста Наталя Бекаревич та Василь Коваленко.
Одним із важливих питань, порушених під час зустрічі, стало встановлення пам’ятної меморіальної дошки в с. Терешки, де буде вказано прізвище одного із загиблих на території цієї сільської ради солдат, дані про місце загибелі якого вдалося розшукати.
Пошукова робота, яку проводить ентузіаст своєї справи, колишній лікар-педіатр Микола Сова, заслуговує великої вдячності людей, які ось вже сім десятиріч розшукують могили загиблих у війні родичів. Микола Іванович допомагає жителю м. Кривий Ріг Вадиму Олещенку з розшуку загиблого в цих краях діда. Ним також знайдено документи, топографічну карту, де відзначені місця захоронення загиблих воїнів (по дорозі на х. Ховківку).
«Нас колись не буде, але ж тут залишаються наші діти та внуки, які повинні зберегти пам’ять минулого. Нам усім слід думати про них», - зазначає Микола Іванович.
Ольга Шпиця подякувала Миколі Івановичу за проведену велику важливу роботу, запевнила у тому, що його ініціатива буде підтримана районною державною адміністрацією.
Вирішено провести ці роботи в термін до 01.11.2013 та приурочити до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників та 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.
2 sova3 sova4 sova5 sova

Немає коментарів:

Дописати коментар