неділя, 21 лютого 2021 р.

 Розділ 21 Ультразвукова діагностика

В медицині існує традиція, коли діти обирають професійний шлях батьків. Так сталось, що й в родині Марченків ,старша донька Лариса Іванівна пішла нелегкою стезею мами - Галини Іванівни. Після закінчення в 1982 році Тернопільського медінституту, Сидоренко Л. І. пройшла інтернатуру по терапії на базі Шполянської ЦРЛ під керівництвом лікаря вищої категорії Лепчої Дар"ї Миронівни.
Працювала ординатором терапевтичного відділення, а потім завідуючою терапевтичним відділенням поліклініки. З розвитком науки та впровадженням нових технологій в районах організовували кабінети УЗД. Лариса Іванівна пройшла спеціалізацію в Київській академії післядипломної освіти й з 2 січня 1992 року приступила до роботи лікарем кабінету УЗД , який щойно організувався при поліклініці.Перший УЗД апарат був виробництва Литви. У 1994 році придбали апарат виробництва Нідерландів. В 2008 році матеріальна база істотно покращилась завдяки придбаному апарату фірми "Сіменс". У 2016 році лікарня поповнилась апаратом фірми "Лоджін" та з"явилась можливість відкрити кабінет УЗД й в стаціонарі. Це значно покращило роботу служби району. В грудні 2018 року придбали й встановили в поліклініці апарат "Соноайс R - 7"
У 2014 році лікар- акушергінеколог Боженко Олег Миколайович пройшов спеціалізацію по УЗД та почав працювати лікарем УЗД по сумісництву по огляду вагітних та хворих на гінекологічну патологію. УЗД апарати, якими забезпечена лікарня, мають набір мультичастотних датчиків, які дають змогу проводити обстеження дітей та дорослих з оглядом : щитовидної залози, лімфовузлів, молочної залози, органів черевної порожнини, нирок, сечового міхура, передміхурової залози, органів мошонки.
За роки роботи лікарі неодноразово підвищували свою кваліфікацію в Київській та Харківській медичних академіях післядипломної освіти, атестовані й мають першу кваліфікаційну категорію.

Немає коментарів:

Дописати коментар