четвер, 7 січня 2021 р.

 3 розділ

З 1957 по 1960 рік головним лікарем районної лікарні був Діденко Дмитро Самійлович . В цей період розпочато будівництво поліклініки на території цукрового заводу на 100 відвідувань в день. Найбільш ймовірно, за кошти заводу .Паралельно розпочалоь й будівництво водолікарні на 50 ліжок в центрі міста.
В1958 році при поліклініці запрацював ЕКГ кабінет.
Станом на 1960 рік в лікарні функціонувало: терапевтичне відділення на 35 ліжок , хірургічне на 22 ліжка, пологове на 10 ліжок, гінекологічне на 23 ліжка, кістково-туберкульозне на 10 ліжок й допомогу забезпечували 51 лікар та 314 середніх медпрацівників.
На цей час відомі прізвища деяких лікарів, що працювали в лікарні:С. Г. Бондаренко -терапевт, Г. П. Капшученко -невропатолог та психіатр, П. Х. Козленко, І. А .Котенко - терапевт,Т. П. Линник -фтізіатр, Г. І. Марченко -терапевт, В. І. Мачерет -дерматолог, Л Л Наконечний Дашківський -хірурги, В. П.Поліщук -терапевт, К. В. Славінський, Р. Т. Третяк - терапевт, Г. П. Шептицький - акушер-гінеколог, Л. М. Горський - терапевт, О. Й. Прохватило - гінеколог.
З 1960 по 1969 роки головним лікарем центральої райлікарні був Віктор Тимофійович Нековаль, який за фахом був педіатр. За його керівництва запрацювало терапевтичне відділення на базі новозбуованого приміщення на території цукрового заводу та "Водолікарня" на 50 ліжок.
Cаме за його керівництва в 1966 році розпочалось будівництво нової районної лікарні, яку назвали : "Містечко здоров"я", а в народі охрестили "БАМ" і про який всі знають.
В1969-у році Віктор Тимофійович був запрошений професором Олександром Абрамовичем Грандо до Києва й зайнявся галуззю статистики України та очолював" Центр медичної статистики Міністерства охорони здоров"я" до 2011 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар